Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Solsonès
SOL 004_Sant Llorenç de Morunys
Serres d’Odèn i Port del Compte. Serra de Campelles
Sant Llorenç de Morunys_Port del Compte_Pedró dels Quatre Batlles_el Montnou_Collada de la Mata_Coll de Jou_Sant Llorenç de Morunys
Mapa Comarcal de Catalunya. Solsonès. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 50 Km
Desnivell: 1975 m
Temps: 5 H 30 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SOL 003_Sant Llorenç de Morunys
SOL 006_Sant Llorenç de Morunys
SOL 007_Sant Llorenç de Morunys
AUR 013_Alinyà
SOL 008_Port del Comte
SOL 009_Port del Comte
SOL 010_Montpol
SOL 016_Lladurs
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Una magnífica i exigent ruta que puja al Pedró dels Quatre Batlles, el cim més alt de la Serra de Port del Compte. Una llarga pujada que queda totalment compensada per les vistes dels principals accidents geogràfics del Pre-pirineu d’aquesta zona i per la travesia fascinant per l’amplia carena que uneix el cim amb la Serra de Campelles, un hipnòtic ambient lunar i rocallós.

L’inici de la ruta des del poble al mas de Can Vila es pot fer per carretera o bé fer l’últim tram per una pista amb molta grava que dificulta moltíssim la ciclabilitat. Des de Cal Vila prenem una pista que perfila el vessant est fins al mas els Hiverns, una travessa d’esplèndides vistes sobre la vall de Llord i la desitjable Serra de Busa. A partir d’aquí comencem a pujar fins a un mas on cal continuar per un corriol de fort pendent durant un bon tram de pujada en el que cal arrossegar la bici.

El sender desemboca en una pista que ens permet pujar fins a l’estació d’esquí de Port del Compte. Un bon lloc per repostar aigua, ja que no en trobarem fins al nucli del Montnou. Des de l’estació, la dificultat va pujant gradualment, però les panoràmiques que van apareixent es fan cada vegada més grans. A la part alta, el que resta fins assolir el cim de la serra, és sencillament apassionant. L’aspecte lunar que ens mostra la part alta de la serra evoquen al viatger imatges de paisatges desèrtics. Una travessa inoblidable per la carena de la Serra de Campelles: fent cada petit cim que ens trobem pel camí arribem fins prop de la Collada de l’Estany on una pista ens baixa fins al nucli d’el Montnou.

Des del poble a la Collada de la Mata es fa tot per carretera però és fa feixuga si les forces comencen a minvar. A l’altra banda del coll una bona pista on s’acaba l’asfalt ens baixa per l’abrupte vessant sud de la Serra de Querol fins al coll de Jou on trobem la carretera que baixa a Sant Llorenç. La ruta no seria completa sinó tornéssim al punt de sortida per la pista que baixa sense miraments pel torrent de les Salines, encara que el primer tram, mol dret i amb grans còdols, pot fer decantar la balança cap a una baixada més tentadora i ràpida.


Juny de 2011

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.elsolsonesinvita.com/