Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Selva
SEL 001_Amer
Collsacabra. Les Guilleries. Pantà de Susqueda.
Amer_Presa del Pantà de Susqueda_Agullola de Rupit_Sant Martí Sacalm_Amer
Mapa digital Comarcal. La Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 46 Km
Desnivell: 1230 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
GAR 006_Les Planes d’Hostoles
OSO 054_Sant Romà de Sau
SEL 005_Cellera de Ter
SEL 006_Amer
SEL 007_Amer
SEL 008_Amer
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de la plaça porxada d’Amer en direcció al carrer Sant Miquel per buscar a la part alta del mateix la Via Verda del carrilet Olot-Girona que seguim a l’esquerra. Sortim a tocar de la carretera C-63 on prenem la variant de la dreta de la Via Verda. Deixem la pista que puja, assenyalada com a itinerari nº 21 per a bicis de muntanya i que farem servir per finalitzar la ruta, continuant per l’esquerra en direcció Girona. Sortim de nou a la carretera i la travessem per arribar al pantà del Pasteral. Deixem la Via Verda que continua pel pont a l’esquerra i agafem a la dreta del restaurant la carretera que ens puja fins a la presa del Pantà de Susqueda.

Deixem la presa a l’esquerra i continuem pujant per la pista amb senyals de GR fins a una antiga cantera on seguim a l’esquerra. Resseguim tot el camí que volta el pantà, travessem la riera de l’Om, pugem fent llaçades al costat d’una casa en ruïnes, perfilem de nou el pantà i al final d’una baixada, deixem una pista a l’esquerra que va cap a un mas en runes. Per la dreta iniciem una esgotadora i feixuga remuntada fins a la part alta del serrat.

A la carena continuem per la pista principal a la dreta fins trobar una pista més bona que seguim a la dreta. Arribem sota la impressionant Agullola de Rupit on anem a la dreta, en baixada. Travessem la Riera de Rupit sota del Salt de Sallent i resseguim per sota, tota la cinglera per una pista en desús, pedregosa i entretinguda. Sense deixar mai aquesta pista arribem fins a uns prats oberts, al final dels quals hi ha una ermita literalment adossada a una casa (Can Santpau). Des d’aquí una pista ampla i còmoda ens porta fins a Sant Martí Sacalm. Travessem la tanca que dóna a la carretera i continuem pel segon carrer de la dreta cap a les primeres cases que tenim al davant. Just quan el carrer virà en rodó ens desviem a l’esquerra per una pista entremig de dues cases. Sortim a una pista més bona que seguim a la dreta en suau pujada. Pugem sempre per la pista principal i passada una finca que ens queda a la dreta trobem una desviació a l’esquerra que prendrem. A partir d’aquest punt trobem, a banda d’una senyalització vermella, els senyals de l’itinerari nº 21 que hem deixat a la sortida d’Amer. Malauradament només està senyalitzada venint de la banda contraria, per la qual cosa és important buscar la senyalització en les desviacions que trobem per tal de no perdre’ns.

En un principi seguim la pista amb senyals vermelles. Després ens desviem a l’esquerra per una pista amb marques grogues que seguim. Sempre en baixada fem una llarga llaçada i en el següent revolt tancat, deixem les senyals grogues i continuem per la pista de la dreta, mantenint la direcció. En un pla deixem una pista a l’esquerra continuant recte sense desviar-nos. Quan la pista evident vira en rodó a l’esquerra cap a uns camps la deixem per continuar per l’itinerari nº 21; ens desviem per qualsevol de les dues pistes secundàries que trobem a dreta.

En la següent bifurcació trobem de nou senyals grogues que seguim a l’esquerra. No parem de baixar. El camí és cada vegada més trialer. Sortim a una pista més clara on anem a l’esquerra. Fem una curta llaçada, el camí perd alçada ràpidament i desemboca en una bona pista. Una ràpida baixada ens duu de nou a la Via Verda que ens retorna a Amer.

Febrer 2006

CENTRES D’INTERÈS
Agullola de Rupit. El Far. Salt de Sallent. Sant Martí Sacalm

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Hotel Sant Marçal. Tel. 972 43 07 23. arovitx@arovitx.com
Fonda Giralt " Can Cabravia". Tel. 972 43 00 45.

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. La Selva. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).