Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Ruta 1
Ruta 2
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Pla de l`Estany
PLE 002_Banyoles
Estany de Banyoles
Banyoles_Fontcoberta_Vilademí_Santa Caterina d’Espasens_Vilamarí_Vilauberí _Sords_Cornellà de Terri_Banyoles
Mapa digital Comarcal. Pla de l’Estany. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 33 Km
Desnivell: 525 m
Temps: 2 H 30 min
Dificultat: fàcil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
PLE 001_Banyoles
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de l’aparcament del pavelló de la Draga en direcció nord pel carril bici. El deixem quan trobem una indicació del Mirador de Banyoles per un corriol a la dreta. Travessem la carretera i continuem per la pista que tenim al davant que porta a Lió i al mirador. Continuem per la pista de l’esquerra fins a una carretera. L’agafem cap a l’esquerra però aviat la deixem per la segona pista que trobem a la dreta. Nova bifurcació en què anem a l’esquerra i travessem per un pont una altra carretera. Arribem a una altra pista on continuem a la dreta. Sortim a una altra pista on anem a l’esquerra per arribar al veïnat de Figueroles.

Arribant a les cases d’aquest barri ens desviem a l’esquerra baixant cap a uns camps. Deixem una pista que a l’esquerra i a la següent bifurcació ens desviem a l’esquerra. Travessem la riera de Garrumbert, pugem per una curta rampa i continuem per la pista fins a Fontcoberta. Continuem per la carretera en direcció a Malianta. La deixem per la primera pista que trobem a la dreta. Passat Ca l’Anglada comencem a perdre alçada. Deixem la pista principal (la tornem a trobar més endavant) per una a l’esquerra amb senyals blancs i blaus. Travessada la riera de la Farga remuntem fins a un petit mas. Passat el mas la pista gira a dreta, però continuem recte per la pista que trobem al davant. Mantenim la direcció fins arribar a Vilademí. Una petita carretera ens porta a Sant Esteve de Vilademí. Passada l’església trobem una bifurcació on deixem la pista principal i agafem una a la dreta. Anem sempre per la pista més clara i en deixem dues de secundàries a la dreta abans de sortir a una pista amb senyals de GR que seguim a la dreta. Seguim el GR fins a una bifurcació on anem a la dreta per anar a buscar la carretera. Continuem un curt tram per asfalt fins a trobar el trencant del veïnat de Juïgues i l’agafem. Al cap de poc ens desviem per una pista a la dreta, indicada, que ens porta a l’ermita de Santa Caterina d’Espasens i les restes del Castell.

Continuem per l’esquerra de l’entrada a l’ermita. Deixem dues pistes a la dreta i comencem a perdre alçada per una pista poc transitada que fa diverses ziga-zagues abans de travessar la riera. Una curta pujada ens porta a un mas on trobem una bona pista que seguim a la dreta, fins a Vilardell. Continuem per pista asfaltada fins a Vilamarí. Travessem la carretera continuant en direcció a Vilauberí. Aquí ens desviem a la dreta. Passem per l’esquerra del Mas de Ca l’Oliva i baixem a la riera on hi ha una extensa pollancreda. Remuntem per trobar una pista més bona que seguim a l’esquerra en pujada. Sortim a una altra pista on girem a l’esquerra i tot seguit trobem, a la dreta, la pista de Sords. Tenim dues opcions; deixem la pista que va entre els camps i agafem la de l’esquerra per arribar al petit nucli.

A Sords prenem la carretera fins a Cornellà de Terri. A l’entrada del poble prenem el primer carrer de la dreta, Travessa de Maig, fins al trencant del cementiri, on deixem l’asfalt per un sender prohibit als vehicles que trobem a l’esquerra. Travessem per una palanca de fusta abans de sortir a una carretera, al costat de la Bastida. Continuem sempre per asfalt, deixant a la dreta Borgonyà. Mantenim la direcció fins la carretera que ens porta de nou a Banyoles.

Gener 2007
Autor: Quim Borrell.

CENTRES D’INTERÈS
L’Estany de Banyoles. Sant Feliu de Fontcoberta. Sant Esteve de Vilademí. Santa Caterina d’Espasens.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.banyoles.cat/

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Pla de l’Estany. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).