Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Anoia
ANO 001_Calaf
Serra de Cellers. Serra de Claret. Serra de Pinós. Serra de Castelltallat.
Calaf_Calonge de Segarra_Enfesta_Pinós_Coll de la Trilla_Castell de Boixadors_Calaf
Mapa digital Comarcal. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 37 Km
Desnivell: 840 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEG 001_Torà
ANO 002 Calaf
BAG 017_Fonollosa
ANO 006_Calaf
ANO 008_Calaf
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta des de l’estació de Calaf, prenent la direcció al cementiri, per la carretera que duu a Ponts. Travessem per sobre la C-25 o Eix Transversal. Deixem la carretera de Ponts quan passem pel costat d’una fàbrica de gres desviant-nos per una pista a la dreta, uns metres abans del trencant de Dusfort. Passem de llarg una pista a la dreta en baixada i a continuació, una a l’esquerra. Mantenint la direcció arribem a unes granges on deixem consecutivament dues pistes a l’esquerra, abans i després de la finca. Baixem fins travessar el torrent d’Aleny.

Pugem el turó on s’ubica el Castell de Calonge. A la part alta continuem per una trialera en baixada que comença darrera de l’església. Sortim a una pista que ens porta a Enfesta, enfilat a un turó a la nostra dreta. Sortim a la carretera i la travessem per entrar al poble, agafant la primera pista a l’esquerra que trobem.

Quan comencem a pujar deixem primer una pista a la dreta i, tot seguit, una altra a l’esquerra. Passat can Valentí trobem una bifurcació on anem a la dreta seguint la indicació de l’hostal del Vent. Ciclem per una pista ampla i bona. Arribem a una gran explotació ramadera on continuem per l’esquerra de les granges. Passades aquestes deixem una pista a l’esquerra. Més tard en deixem una altra que baixa al Monestir de Sant Celdoni i Ermeter de Cellers. Ens mantenim sempre a la carena del serrat. Arribant a l’alçada de cal Maçana deixem a la dreta la pista d’entrada al mas, continuant per l’esquerra cap a la part alta de la vall de la Riera de Cellers. Sortim a una pista més bona que seguim a la dreta uns metres en baixada. Just en un revolt tancat la deixem per una pista a l’esquerra que ens porta a la carretera. La travessem, seguint per la pista al costat del cementiri de Pinós. Pugem fins al turó on s’emplaça el nucli. Baixem de nou a la carretera per l’altra banda del turó i la prenem a l’esquerra.

Fem un ràpid descens i travessem una carretera. Continuem per una pista ampla amb senyals de GR i les indicacions de Sant Pere de Sallavinera. Després d’un tram de pujada trobem una bifurcació on seguim a la dreta. Sortim a la carretera que ve del poble de Prades, la travessem i continuem per la pista. A la pujada, després d’una ziga-zaga deixem una pista a l’esquerra en un revolt tancat. A l’altra vessant baixem fins al coll de la Trilla. Passat el coll trobem una pista a la dreta, de forta baixada, que prenem. Al final de la baixada, deixem una pista a la dreta en pujada i tot seguit una a l’esquerra. Mantenim sempre la direcció i per la pista principal arribem al castell de Boixadors.

Visitat el castell, al coll, tenim diverses opcions: deixem a l’esquerra en baixada la pista amb marques del GR i una altra a la dreta. Mantenim la direcció de la pujada i continuem per la pista, al principi amb suau pendent, que ens canvia de vessant per iniciar el descens cap a Calaf. Una ràpida i còmoda baixada ens porta als Seguers, que deixem a l‘esquerra. Sortim a una carretera que prenem a la dreta. Deixem la carretera, després de la pujada, per la primera pista que trobem a la dreta. Ens desviem novament a la dreta a la següent bifurcació. La pista porta fins a tocar la C-25 on anem a la dreta. Un curt tram de carretera a l’esquerra ens porta a Calaf.

Febrer 2008

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Calonge. Monestir de Cellers. Pinós. Castell de Boixadors

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.calaf.cat/index.php?lg=2

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).