Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Anoia
ANO 003_Òdena
Serra de Rubió. Serra i Cogulló de can Torre
Òdena_Parc eòlic de la Serra de Rubió_La Grevolosa_Sant Marc de la Grevolosa_ Cogulló de can Torre_ Castellfollit del Boix- Òdena
Mapa digital Comarcal. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).


Resum
Distància: 40 Km
Desnivell: 730 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 011_Rajadell
BAG 014_Castellar
ANO 004_Òdena
ANO 010_Igualada
ANO 015_Òdena
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la plaça de l’església prenem el carrer de l’esquerra que porta a la torre de defensa de l’antic castell del poble. Des de la torre, només començar a baixar, ens desviem per una pista a la dreta. Baixem a la riera d’Òdena que travessem. La pista surt a una altra de més bona que seguim a la dreta. A la següent cruïlla mantenim la direcció cap a Can Sabater. Arribant al mas, que deixem a la dreta, trobem una nova bifurcació on anem a l’esquerra en direcció a Sant Pere de Puigbufer, senyalitzat. Passem per sota de l’atalaia del mas Puigbufer recorrent la vall fins guanyar una carena on seguim en direcció Nord. Obviem una pista que marxa a la dreta o continuem pujant cap a la Serra de Rubiò. Sortim a una pista molt bona sota els molins de vent. Anem uns metres a l’esquerra i a continuació prenem la pista que recorre tot el parc eòlic.

Anem sempre enganxats a la cinglera. Uns centenars de metres abans que s’acabi el parc eòlic deixem la pista que el recorre de punta a punta per una pista secundària que marxa a l’esquerra en baixada. En un revolt tancat ens desviem per una pista a la dreta. Ràpida baixada fins a el Pubill, una masia ubicada al fons de la vall de la Grevolosa. Sota la masia prenem a la dreta un camí asfaltat. Molt a prop prenem una pista a l’esquerra que baixa a una petita riera que travessem. La pista va guanyant alçada fins arribar a la Carena de la Serra de Can Torre. Un centenar de metres a l’esquerra podem visitar l’ermita de Sant Marc ubicada en un panoràmic emplaçament; a la dreta, la pista de pujada continua en direcció al punt culminant de la ruta. Arribem a l’encreaument del Cogulló de can Torre, indicat. A la dreta, la pista ens portaria directament a Castellfollit del Boix. Continuem però, per la pista que tenim al davant i que porta al mirador del Cogulló de Can Torre.

Desfem el camí un tram fins trobar una pista a l’esquerra, poc visible, que prenem. El ferm no és gaire bo i hi ha trams trialers amb profunds xaragalls. Sortim a una altra pista on continuem baixant fins trobar la pista que baixa de l’encreuament que havíem deixat més amunt i que ens porta a Castellfollit del Boix. Travessem el poble i al final deixem la carretera per una desviació a l’esquerra que porta a Can Tinell. Just abans de fer la pujada d’entrada al mas ens desviem a la dreta per una pista molt desdibuixada; una tanca metàl.lica que veiem uns metres més avall és una bona referència. Passada la tanca el terreny té molta inclinació. La pista no es fa servir però es segueix perfectament.
Sortim a una altra pista que prenem a la dreta. Finalment trobem una pista molt bona que a la dreta ens porta a la carretera que baixa del poble. Anem uns metres a la dreta i tot seguit ens desviem a la dreta en direcció a Maians i Permanyer. Fem una ràpida baixada fins la bifurcació del camí. Deixem a l’esquerra la direcció de Maians i continuem al davant fins al Permanyer.
Passada la finca deixem a la dreta el trencant de cal Xesquet. Més endavant, en una bifurcació, continuem per l’esquerra de can Viladés. Sempre per la pista principal passem pel costat de les interessants restes de la Teuleria tardorromana de Ripoll que va estar en funcionament entre els segles IV i VI. Travessem una riera per un pont i més endavant una altra. Just passada la riera ens desviem per una pista secundària a la dreta que, sense desviar-nos, ens porta a Òdena.

Octubre de 2010


CENTRES D’INTERÈS
Eòlic de Rubió. Sant Marc de la Grevolosa. Teuleria Tardoromana de Ripoll

RESTAURANTS
Masia-Restaurant Samuntà. Tel. 93 804 15 01

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).