Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Anoia
ANO 002 Calaf
Serra de Castelltallat. Turó de Boixadors. Serra de Montaner. Plans de Calaf
Calaf_Solanelles_Els Prats de Rei_Seguers_Sant Pere Sallavinera_Sant Jaume Salerm_Castell de Boixadors _Calaf
Mapa digital Comarcal. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 35 Km
Desnivell: 730 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
ANO 001_Calaf
BAG 017_Fonollosa
ANO 006_Calaf
BAG 018_Castellar
ANO 009_Copons
ANO 008_Calaf
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Iniciem la ruta des de l’estació de Calaf per la carretera en direcció a Manresa. Passem una rotonda i just després de la betzinera ens desviem a la dreta seguint la direcció de Solanelles. Des de Solanelles continuem per la pista principal fins a Els Prats de Rei. Entrant al poble anem a l’esquerra pel carrer del Corraló i tot seguit per la dreta del camp de futbol fins a la piscina municipal. En aquest punt trobem una pista a l’esquerra asfaltada i senyalitzada que seguim en direcció a Les Coromines i Seguers.

En el trajecte fins a Les Coromines deixem a l’esquerra el pont que travessa la línia ferroviaria i uns metres enllà ens desviem a l’esquerra. Entrant a la finca continuem per l’esquerra de l’ermita de la Mare de Déu del Candeler en direcció a unes masies. Un cop passades, al costat d’una petita bassa, la pista es desvia a l’esquerra. Arribant a Seguers, just abans de baixar cap a la riera, descobrim a l’esquerra unes petites tombes excavades a la roca que formen part de la necròpolis de Seguers. Travessem la riera i sortim a una carretera on anem a l’esquerra deixant l’església del petit nucli a la dreta.

Després d’una curta pujada arribem a un coll i continuem per la pista que porta a Sant Pere Sallavinera, fàcil d’identificar ja que hi ha senyals de GR. En la baixada la deixem per una a la dreta. Passem de llarg una pista que baixa a una granja i a continuació trobem una pista que seguim a l’esquerra. Ens desviem a la dreta per una pista que ens canvia la direcció que portem. Atenció, la deixem quan aquesta fa un viratge de 90º, prenem un corriol a la dreta que segueix una petita línia elèctrica i marxa en la mateixa direcció que portem. Aviat trobem una pista que perd alçada ràpidament cap al fons de la vall. En el trajecte obviem una pista poc clara a la dreta i poc visible just quan canviem la direcció que portem.


Sortim a la carretera, passem per sota de la C-25 o Eix Transversal, travessem per un pont la riera de Rajadell i ens desviem per una petita carretera a l’esquerra. Deixem l’asfalt quant trobem la pista que puja al mas de Can Serra Gallarda. Continuem per l’esquerra del mateix. Arribem al mas de Vila-Seca. Mantenim la direcció per la pista principal guanyant alçada. Sortim de nou a la carretera on prenem la pista que porta a Cal Camps.

Arribant ens desviem a l’esquerra. Fortes rampes fins a la base del turó on s’ubica la petita ermita de Sant Jaume Salerm, molt a prop de la nostra ruta si es vol visitar. Ja a l’altra banda del turó anem sempre per la pista principal, deixant de banda pistes de desbrossar a la nostra esquerra, fins que trobem una pista més bona passat el Collet Alt. La pista baixa de la carena del serrat i porta fins el mas de Cal Cardona. Després d’aquest passem de llarg una pista que puja a la dreta. Quan trobem una pista que ens creua la prenem a l’esquerra. La pista amb senyals de GR porta fins al coll del Castell de Boixadors.

Al coll, una vegada visitat el castell, continuem per la pista de la dreta al costat d’una edificació en runes. Canviem de vessant i iniciem el descens cap a Calaf. Una ràpida i còmode baixada ens porta a la finca dels Seguers, que deixem a la nostra esquerra. Arribant a la carretera prenem una petita pista que marxa a la dreta en paral·lel a l’asfalt. La pista es converteix en un petit corriol després d’una forta rampa. Sortim a una bona pista on anem a l’esquerra. En una clara bifurcació anem a la dreta per pujar al mas Les Basses. Continuem per un tram asfaltat que porta a una nova pista que a la dreta ens porta fins la Fortesa. Mantenint sempre la direcció que portem arribem a tocar de la C-25 on continuem a la dreta. Un curt tram de carretera ens porta de nou a Calaf.

Maig de 2008

CENTRES D’INTERÈS
Solanelles. Ermita de la Mare de Déu del Candeler. Necròpolis de Seguers. Sant Jaume Salerm. Castell de Boixadors.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.calaf.cat/index.php?lg=2

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).