Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Anoia
ANO 007_Piera
Parc Natural de la Muntanya de Montserrat. Espai d’Interès Natural de Roques Blanques. Serra de la T
Piera_Coll d’El Bruc_Sant Pau de la Guàrdia_Coll de Can Maçana_El Bruc_Pierola_Els Hostalets de Pierola_Piera
Mapes Comarcals de Catalunya. Anoia. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 970 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BAG 035_Monistrol de Montserrat
BLL 005_Esparreguera
ANO 015_Òdena
ANO 018_Vilanova del Camí
BAG 054_Sant Salvador de Guardiola
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de Piera al vessant sud de la Serra de Montserrat.

Una esplèndida ruta per pistes i trialeres que ens porten de Piera al coll de Can Maçana des d’on continuem pel Camí de la Batalla, lloc on els catalans van aturar els francesos, per baixar fins a El Bruc i enllaçant pistes i senders tornem al lloc de sortida passant per Pierola. Una ruta imprescindible per paisatges de bonics boscos mediterranis, amb predomi del pi blanc i el pi pinyoner i sempre acompanyats de la impressionant muntanya de Montserrat.

Sortim de Piera per la urbanització La Plana per un camí entre camps d’oliveres i ametllers, continuant per la pista que puja al mas de Can Sagristà. Passat el mas, trobem una bifurcació on anem a la dreta per una bonica pista, amb alguns trams costeruts, que puja per la carena de la Serra de la Tardana. Enllacem al Turó de l’Avellana amb la carena de la Serra de la Monja ciclant per boscos de pinedes d’influència mediterrània.

Al final de la carena deixem la pista que marxa a la dreta cap a la urbanització del Maset d’en Martí i iniciem una baixada per una bonica trialera que desemboca en una nova pista que a la dreta, opcionalment, ens permetrà arribar a Cal Soleres, passant per la Font del Ferro. Engrescats per la trialera que acabem de fer, continuem baixant un tram fins trobar a la dreta un sender que marxa cap a la dreta. El sender és molt bonic i ens permet arribar a Can Soleres sense gaires dificultats tècniques. En aquest punt, trobem la senyalització de GR que seguim pràcticament fins a Sant Pau de la Guàrdia.

A l’ermita continuem amb el GR i la senyalització del Camí de Sant Jaume que per un sender ample ens porta fins damunt mateix del Coll de Can Maçana, com sempre ple de vehicles dels senderistes i escaladors que passen el dia al sector d’Agulles de Montserrat???. Per baixar al coll deixem a la dreta el GR totalment impracticable i continuem uns metres endavant fins trobar a la dreta un sender que tècnicament és ciclable i ens permet baixar sense desmuntar de la bicicleta.

A l’àrea d’esbarjo del coll de la Maçana remuntem uns metres en direcció a la muntanya fins trobar la desviació a la dreta que resseguint la serra ens i baixa fins a El Bruc pel Camí de la Batalla, que rememora el lloc on es va enderrocar a les tropes franceses al 1808. Un tram excepcional on les agulles rocoses de la cara sud del massís de Montserrat s’alcen majestuoses.

Sortim d’El Bruc per l’Avinguda dels Herois que ens permet travessar l’autopista. A l’altra banda, anem a l’esquerra per continuar pel camí de Can Térmens, des d’on per una ràpida baixada ens plantem a la petita Riera de Pierola. Continuem riera avall per un pista ampla i sorrenca fins trobar una petita carretera que ens permet guanyar alçada ràpidament fins la carretera de Piera que travessem. A l’altra banda, continuem pel GR que seguim pràcticament en la seva totalitat per bonics senders i enllaçant amb alguna pista fins a Els Hostalets de Pierola, i per entre camps de cultiu, a Piera.

Maig de 2013

CENTRES D’INTERÈS
Sant Pau de la Guàrdia. El Tambor del Bruc

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.viladepiera.cat/la-vila/empreses/cercar?categoria_id=1