Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Segarra
SEG_003_Sant Ramon
Alta Segarra_Vall del Sió
Sant Ramon_Alta-riba_Santa Fe_Montfalcó Murallat_Les Oluges_Castgell nou d’Oluges_La Prenyanosa_Tarroja de Segarra_Castellmeià_El Llor_Gospí_Sant Ramon
Mapa Comarcal de Catalunya. Segarra. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 36 Km
Desnivell: 650 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
SEG 002 Sant Ramon
ANO 005_Castellfollit de Riubregós
SEG 005_Guissona
SEG 011_Cervera
SEG 013_Cervera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
L'actual paisatge de la Segarra, es caracteritza per pobles alçats sobre un turó, presidits per un castell amb una església romànica. Aquesta estampa de la Segarra, prové dels segles de la Reconquesta, durant els quals es varen construir aquestes fortificacions castellaires, cases fortes, torres de guaita, de defensa o una portalada. Avui en dia tot queda dissimulat per els nous carrers que s'han construït al poble, i que en temps passats havien conformat la vila-closa. A vegades, més que un castell es pot arribar a tractar d'un poble tot emmurallat com Montfalcó. Una comarca amb un gran potencial turístic.

Sortim des del convent de Sant Ramon del Portell seguint el carrer principal. El deixem pel primer carrer que trobem a la dreta entre la fonda Ca La Magdalena i una entitat bancària. No el deixem fins trobar una pista cimentada a la dreta. Fem pocs metres abans de desviar-nos a l’esquerra. Passem de llarg una desviació a la dreta. Sortim a una pista on anem a la dreta. Mantenim sempre la mateixa direcció fins que sortim a la carretera. Uns metres enllà continuem per una pista a l’esquerra. Passem de llarg una pista que marxa a la dreta. Travessem la C-25 o Eix Transversal per un pont i a l’altra banda continuem per la pista a l’esquerra en paral·lel a l’eix viari. Arribem a una bifurcació amb tres opcions on continuem recte per arribar al poble d’Alta-Riba.

Sortim del poble pel carrer de la dreta de l’ermita de Sant Jordi. Al final del nucli prenem una pista cimentada a la dreta en baixada. Sortim a la carretera on prenem una pista que marxa a la dreta. Passem a la part esquerra de la fondalada i fem un curt tram costerut abans d’arribar a Santa Fe. A la part alta del poble baixem per un carreró fins a l’església. Passada aquesta, ens desviem a l’esquerra per un carrer seguint senyals de GR. Baixem fins a una nova fondalada on trobem una cruïlla de camins on anem a la dreta. Mantenim la direcció fins que la pista es desvia a la dreta baixant a uns camps. Trobem una pista asfaltada que ens porta als peus de Montfalcó Murallat, de visita imprescindible.

El GR ens baixa fins a la carretera la qual travessem. Deixem el GR, just travessat el rierol, per la pista que marxa a la dreta, en paral·lel al mateix. Arribem a una carretera als afores del poble de les Oluges. Anem a mà dreta i, tot seguit, a l’esquerra per arribar al poble. El travessem per la part baixa, enllaçant amb el carrer Major i a continuació pel camí del cementiri. Just arribant al cementiri ens desviem a l’esquerra per una pista planera que ens porta a Castellnou de les Oluges.

Continuem per la carretera de Cervera. La deixem quan trobem una pista a la dreta, després d’una recta. Fem una forta rampa per pujar al pla del Popí on trobem una pista més bona que a la dreta ens porta a la Prenyanosa. A la part alta del poble continuem per una petita carretera asfaltada que marxa per la dreta d’un dipòsit d’aigua i a continuació deixem l’asfalt per una pista a la dreta. Sortim a una carretera que travessem. Sense deixar mai la pista principal arribem a Tarroja de Segarra.

Al poble anem a buscar la carretera que ve de Cervera. Ens desviem a l’esquerra per una petita carretera secundària en direcció a les Oluges, senyalitzat. Només prendre aquesta desviació la deixem per una pista a l’esquerra mantenint la direcció que portem. A l’altra banda dels camps veiem l’imponent edifici de Castellmeià però la pista perfila els camps canviant de direcció. Atenció: per arribar-hi, just en un petit baixador on hi ha una gran alzina, hem de deixar la pista principal per una secundària a l’esquerra.

A Castellmeià continuem fins a la carretera que seguim uns metres en direcció a Sant Ramon. La deixem per una pista a l’esquerra que ens porta fins a el Llor. Arribant al poble prenem la carretera de Comabellla. La deixem quant trobem la desviació de la Masia el Plans i immediatament anem a l’esquerra en la bifurcació que trobem. Més endavant, la pista és asfaltada i porta fins a la carretera d’arribada a Gospí. Continuem a la dreta i tot seguit deixem la carretera per baixar fins a un dipòsit d’aigua en forma de torre rodona i pintat de blanc. Continuem per la pista que puja al pla del Gospí. Un cop al pla, salvada una rampa de fort pendent, ens desviem a l’esquerra. Sortim a una nova pista a on anem a l’esquerra i tot seguit ens desviem a la dreta per arribar de nou a Sant Ramon.

Desembre de 2010

CENTRES D’INTERÈS.
Sant Ramon del Portell. Castell i ermita de Sant Jordi d’Alta.riba. Montfalcó Murallat. Castell de Malgrat. Castellmeià. Sant Julià d’el Llor

RESTAURANTS
Bar les Planes. Tel. 973 524 397
Fonda Ca la Magdalena. Tel. 973 524 004