Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Ruta 25
Ruta 26
Ruta 27
Ruta 28
Ruta 29
Ruta 30
Ruta 31
Ruta 32
Ruta 33
Ruta 34
Ruta 35
Ruta 36
Ruta 37
Ruta 38
Ruta 39
Ruta 40
Ruta 41
Ruta 42
Ruta 43
Ruta 44
Ruta 45
Ruta 46
Ruta 47
Ruta 48
Ruta 49
Ruta 50
Ruta 51
Ruta 52
Ruta 53
Ruta 54
Ruta 55
Ruta 56
Ruta 57
Ruta 58
Ruta 59
Ruta 60
Ruta 61
Ruta 62
Ruta 63
Ruta 64
Ruta 65
Ruta 66
Ruta 67
Ruta 68
Ruta 69
Ruta 70
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Osona
OSO 027_Lluçà
Riera de Lluçanès. Riera de Merlès
Lluçà_Mas Cal Senalla_Riera Merlès_Mas la Molina_La Portella_Sant Maurici de la Quar_Sant Climent de la Riba_Lluçà
Mapa digital Comarcal. Osona. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 40 Km
Desnivell: 1410 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
BER 007_Gironella
OSO 036_Prats de Lluçanès
OSO 026_Lluçà
OSO 038_Lluçà
OSO 043_Olost
BER 001_Berga
BER 006_Colonia El Rosal
BER 016_Borredà
BER 049_Olvan
BER 052_Gironella
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Lluçà. Ens dirigim per la carretera en direcció a Santa Eulàlia de Puigoriol. Deixem l’asfalt per seguir una pista a l’esquerra amb un rètol indicador del Castell i Sant Vicenç de Lluçà. Passat un mas carenem per la dreta del pla pujant en direcció al Puig de Martorell. Un cop l’hem passat seguim la pista a la dreta en baixada: atenció, cal deixar-la per una pista-sender a l’esquerra amb un rètol per a motos i 4x4 i un altre de la ruta Prats-Alpens que seguirem per la carena fins al mas de Cal Senalla: sortim del sender a una pista que ve d’una casa i la seguim a l’esquerra, després en una bifurcació anem a la dreta en baixada, en la següent al costat d’una petita bassa el sender continua a la dreta i finalment, passat el collet del Boix, la pista principal baixa de cop fins a uns prats davant mateix d’un mas.

Som en una bifurcació del sender Prats-Alpens. Virem a esquerra cap a Cal Senalla. Ràpidament arribem a un petit collet on trobem una pista a la dreta (hi ha unes vigetes de ferro per passar-hi una cadena) que baixa fortament fins a la vall de la Riera de Merlès. Després de la baixada trobem una pista i la seguim a l’esquerra. Travessem la riera i continuem per la dreta cap a unes menjadores de bestiar. Un cop passades trobem senyals de GR que seguim a esquerra fins arribar a la carretera. La ruta continua per asfalt fins al trencant del Mas la Molina on agafem la pista a la dreta seguint encara el GR.

Bifurcació: la ruta deixa el GR i continua per l’esquerra. Travessem el Torrent de Can Pou i iniciem un tram amb molt pendent però ben fressat. No parem de pujar, sempre per la pista principal fins arribar a un pla on hi ha el mas de Rúixols en runes. Cal estar alerta a partir d’aquí, ja que hem de deixar la bona pista per una altra a dreta en mal estat que baixa mantenint la mateixa direcció que portem. Desemboquem a la carretera asfaltada que porta fins al coll amb el turó de la Mare de Déu de Falgars i baixa fins a Sant Pere de la Portella.

Desfem el camí fins al coll on trobem una pista a la dreta amb un rètol de la Ruta de la Quar. Arribem fins al Coll de la Baumeta, baixem fins al mas del mateix nom i fins a la carretera que ve de la Portella. La seguim uns pocs metres a la dreta i la deixem per una pista trialera que baixa fins a Sant Maurici de la Quar.

Tirem enrere per la carretera que porta a la Portella i la deixem just passat el trencant del mas del Tor on trobem una altra desviació amb diverses pistes (collada de l’Alzina). Seguim per la pista de la dreta en direcció al puig de la Cabrasa: per arribar-hi cal seguir sempre per la dreta en totes les bifurcacions. Som al coll: comencem de baixar fortament per l’altra vessant fins a una bifurcació amb tres possibilitats on seguim de dret sense desviar-nos fins trobar-ne una altra de similar on ens desviem a l’esquerra. La pista travessa la vall del Torrent Llarg i ens porta fàcilment fins a Les Heures.

A la carretera agafem la pista en direcció a Vilartimó. Travessem les goles de les Heures, tristament famoses, i seguidament prenem la pista que, passant per Sant Climent de la Riba, porta fins al mas de Cal Boira i el Puig dels Eixuts. Seguim la pista fins a la part alta de la Carena de Codoleres on trobem una casa amb senyals de GR que se’n va a l’esquerra. Només cal seguir-lo sense deixar-lo per retornar a Lluçà.

CENTRES D’INTERÈS
Monestir de Lluçà. Castell de Lluçà. Sant Vicenç de Lluçà. Mare de Deu de la Quar. La Portella. Sant Maurici de la Quar.

ALLOTJAMENTS
Mas el Verdaguer. Tel. 93 853 01 32
Mas Puig-oriol. Tel. 93 855 40 36

RESTAURANTS
La Primitiva: 93 853 00 75

CARTOGRAFIA
OSONA. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya.
BERGUEDÀ. 1.50.000. Mapa Comarcal de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya.