Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Noguera
Montsià
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Cerdanya
CER 002_Puigcerdà
Pirineu
Puigcerdà_Sant Martí d’Aravó_Saneja_Guils de Cerdanyà_Estació d’esquí nòrdic de Guils_Refugi de Cabanella_Ger_Bollvir_El Remei_Sant Martí de Cerdanya_Sant Martí d’Aravó_Puigderdà
Mapa digital Comarcal. Cerdanya 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 27 Km
Desnivell: 1100 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 003_Bolvir
CER 006_Ger
CER 007_Meranges
CER 009_Gréixer
CER 013_Puigcerdà
CER 019_Puigcerdà
CER 022_Puigcerdà
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de l’estació de trens de Puigcerdà en direcció NW pel carrer que va paral.lel a les vies. Les travessem per un pont i girem a la dreta en direcció a Saneja. Travessem el riu d’Aravó pel bonic pont de Sant Martí. Continuem per carretera fins a Saneja. Entrem al poble pel primer carrer a la dreta que enfila cap a la muntanya. Continuem pujant pel carrer de Querol. Quant aquest s’acaba continuem per pista. Només començar deixem a la dreta l’antic camí de la Tor de Querol. A la pujada deixem dues desviacions a la dreta abans de sortir a la carretera que prenem a l’esquerra per arribar a Guils de Cerdanya.

A Guils prenem el carrer de la Muntanya seguint senyals de GR. Seguint-les sempre fem una ziga-zaga a la part alta. Arribem a la Font de la Canal. Continuem per la pista que travessa el torrent de la Mita de l’Òs. Sortim a la carretera. La deixem uns metres més enllà per una pista malmesa a l’esquerra. Fem una pujada entretinguda fins a trobar una altra pista que prenem a la dreta. Sortim a una altra pista on anem a l’esquerra. Sempre per pista travessem per dos cops la carretera abans d’arribar a l’Estació d’esquí nòrdic de Guils.

A l’estació anem cap a l’edifici del restaurant. Passat aquest trobem una bifurcació on anem a l’esquerra, deixant a la dreta la pista cap a Meranges. Acabat el pla, amb amplies vistes del Puigmal, les serres del Moixeró i del Cadí i de la plana ceretana, iniciem el descens. La baixada és ràpida i vertiginosa. En arribar a una bassa deixem una pista a la dreta. Continuem baixant ràpidament. Deixem una pista a l’esquerra que porta a Niula i tot seguit una a la dreta abans d’arribar a Ger.

A Ger anem fins a tocar la carretera. Ciclem en paral.lel per l’esquerra cap al cementiri. Passat aquest travessem la carretera continuant per l’antiga carretera que portava a Puigcerdà. La travessem de nou per arribar al centre de Bollvir. Continuem pel carrer on hi ha l’Ajuntament. Després del Poliesportiu fem un curt tram de corriol fins al veinat d’Amunt i anem a la dreta a buscar la carretera. En arribar ens desviem a l’esquerra, rodant en paral•lel en direcció al Remei. Sense deixar aquest camí rural asfaltat arribem sense dificultats a Puigcerdà pel mateix lloc pel que hem sortit.

CENTRES D’INTERÈS
Sant Vicenç de Saneja

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.puigcerda.com/gaudeix/oficinaturisme/oficinaturisme.php

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).