Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Catalunya Andalucia Aragó Balears Canarias Castilla-León C. Valenciana PRÒXIMAMENT
Catalunya
Alt Camp
Alt Empordà
Alt Penedès
Alt Urgell
Anoia
Bages
Baix Empordà
Baix Camp
Baix Ebre
Baix Llobregat
Baix Penedès
Barcelonès
Berguedà
Cerdanya
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Ruta 12
Ruta 13
Ruta 14
Ruta 15
Ruta 16
Ruta 17
Ruta 18
Ruta 19
Ruta 20
Ruta 21
Ruta 22
Ruta 23
Ruta 24
Conca de Barberà
Garrigues
Garrotxa
Gironès
Maresme
Moianès
Montsià
Noguera
Osona
Pallars Jussà
Pallars Sobirà
Pla d`Urgell
Pla de l`Estany
Priorat
Ribera d´Ebre
Ripollès
Segarra
Segrià
Selva
Solsonès
Terra Alta
Urgell
Val d`Aran
Vallès Occidental
Vallès Oriental
Cerdanya
CER 011_Martinet
Parc Natural del Cadí_Moixeró. Riberes de l’Alt Segre_Tossa Plana de LLes-Puigpadrós_Tossal Gros_Ser
Martinet_Montellà_Santa Eugènia_Bellver de Cerdanya_Ordèn_Talltendre_Corborriu de la Llosa_Lles de Cerdanya_Travesseres_Martinet
Mapa Comarcal de catalunya. Cerdanya. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1430 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
CER 001_Bellver
CER 004_Martinet
CER 005_Bellver
CER 008_Bellver
CER 012_Martinet
CER 015_Lles
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sempre amb el Cadí de teló de fons

Volta per les serres de les vessants sud de dues de les muntanyes més altes de la Cerdanya, el Puigpedrós i la Tosa Plana de Lles, passant per petits poblets amb vistes priviligeiades de la Serra del Cadí.

Des de Martinet anem a buscar la carretera que puja a Montellà. Al coll abans d’arribar al poble ens desviem per una pista a la dreta que porta a Sant Genís. Seguim la pista principal fins al torrent de Ridolaina. Passat el torrent, ens desviem a la dreta per una pista amb senyals del GR-150. Desemboquem a Santa Eugènia on anem a la dreta. A la sortida trobem una carretera que seguim a l’esquerra. Mantenim la direcció i continuem per pista fins a Bellver de Cerdanya.


Travessem el riu Segre per la part baixa del poble i anem uns metres per carretera en direcció Puigcerdà. La deixem quan trobem el trencant d’Ordèn. Salvem el desnivell que ens separa del poble per una carretera secundària poc transitada en ascensió constant i amb magnífiques vistes del Cadí, Moixero i el Puigsacalm.

Des d’Ordèn pugem a Talltendre per una carretera estreta de muntanya. Continuem per una pista, passada la plaça del poble, al final del carrer Major. La pista presenta alguns trams pedregosos que en dificulten la ciclabilitat, però porta sense problemes a La Bastida. Continuem pujant per la dreta de la pista d’arribada al mas. Un cop a la carena de la Serra de Santa Anna, deixem una desviació a la dreta i iniciem el descens a Corboriu de la Llosa per una pista de muntanya en desús.
Des del poble anem per carretera fins al trencant de Viliella que deixem a la dreta.
Deixem l’asfalt al final de la recta per una pista poc freqüentada que marxa a l’esquerra del revolt. El camí està força desdibuixat per la vegetació encara que el trajecte és clar, només cal parar atenció de desviar-nos a la dreta quan aquest és bifurca i mantenir sempre la direcció cap al mas Barnola. Un cop a la masia, continuem pel sender que passa per l’esquerra de la casa. Sortim a una pista de bonic empedrat que ens puja a Lles de Cerdanya.

La baixada fins a Travesseres la fem enllaçant diferentes pistes que acaben sortint sempre a la carretera. Deixem l’asfalt just passat el primer revolt tancat que trobem. De nou a la carretera, prenem una pista a la dreta per fer de nou una drecera. I finalment una nova pista a l’esquerra que ens porta als afores del poble.

A Travesseres anem a la part baixa del poble on surt una pista que ens baixa directament a Martinet sempre seguint pel cordal del serrat.


CENTRES D’INTERÈS
Sant Genís. Ordèn. Talltendre. Corborriu de la Llosa

ALLOTJAMENTS/RESTAURANTS
http://montellamartinet.ddl.net/