Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Languedoc-Rosellón
LAR 011_Prats de Molló
Massís del Canigó. Pla Guillem
Prats de Molló_La Presta_Coll de les Moles_Coll de Roques Blanques_Collada del Vent_Pla Guillem_Coll de la Regina_Coll del Miracle_ Prats de Molló
Canigou. Fenouillédes, Conflent, Vallespir 1:50.000. Pyrénées nº 10, IGN - Rando Èditions

Resum
Distància: 46 Km
Desnivell: 1725 m
Temps: 6 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
La màgia del Pla Guillem. Una ruta d’alta volada.

Una ruta dura i exigent que farà les delícies dels amants de les dificultats i del Pirineu. Una ruta per una de les muntanyes més emblemàtiques dels catalans pedalant per un paisatge de bellesa colpidora rodant per tot tipus de camins, des de paviment asfaltat a camins pedregosos o descensos per trialeres atractives de dificultat variable. Un compendi d’alta muntanya en estat pur.

Des de Prats de Molló guanyem alçada per la verda vall fins a la Preste on la deixem per anar en direcció al refugi de les Conques. A mesura que ens elevem sobre la vall aquesta se’ns mostra més definida. Una vall estreta que s’estira des del Pirineu a la Mediterrània. Una vall fronterera que acollí les persones que fugien d’una guerra injusta, com totes, tal i com certifiquen els “Camins de la retirada” que es despleguen per les vessants des dels diferents colls que separen estats sobre el mapa, però no els habitants d’una i altra banda.

Pedalem a bon ritme per camí asfaltat fins més enllà del refugi. Aproximadament a la cota 1.600 l’asfalt deixa pas a un ferm rocallós que dificulta la progressió. El continu trontollar fa més feixuga la resta de la pujada a Coll de Roques Blanques. La boira en la que estem immersos tampoc hi ajuda. En un dia assolellat les vistes d’aquest tram de la ruta són esplèndides. En condicions normals les panoràmiques s’estenen des de l’Alta Garrotxa al Pirineu del Ripollès. Sortosament al Coll de Roques Blanques una finestra de llum ens permet gaudir del paisatge i els relleus que tanquen la vall del Tet, alhora que ens donen la perspectiva que la boira ens amagava. Som a gran alçada en un ambient d’alta muntanya: Pirineu en estat pur.

Continuem la travessa en direcció a la Collada del Vent i el Pla Guillem per un camí ple de rocalla blanca que no presenta cap dificultat tècnica. El vent impulsa la boira que dansa sobre els nostres caps juganera. Dels prats humits del Pla Guillem sobresurten arreu petites formacions rocoses d’un intens blanc que en la llunyania semblen clapes de neu. Malgrat el clima advers la màgia del moment es intensa i reconfortant. Travessem el Pla Guillem fins un pal senyalitzador i encreuament de diversos camins.

Continuem pel sender que marxa en direcció sud est. Aquest GR ens baixa fins el Coll de la Regina. Es tracta d’un caminoi amb trams tècnics i exigent en alguns passos. Al coll connectem amb la pista que puja des del veïnat de Sant Salvador, al fons de la vall d’El Tec. Deixem aquesta pista per una a l’esquerra menys transitada que duu al mas la Molina. Durant tot el trajecte fins al fons de la vall pedalem enmig d’una natura desbordant, una paisatge abrupte de vegetació exuberant.

Sortim a una nova pista que remuntem fins a Coll del Miracle. Prenem un sender a la dreta que s’endinsa al bosc. Un corriol extraordinari sense gaires dificultats tècniques que ens porta a les muralles de la vila de Prats de Molló.

Agost de 2018

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
Prats de Molló. http://www.pratsdemollolapreste.com/ca