Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Languedoc-Rosellón
LAR 002_Le Perthus
Puig de Calmelles
El Pertús_Fort de Bellaguarda_La Jonquera_ Santa Eugènia _El Pertús
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 27 Km
Desnivell: 960 m
Temps: 3 H 0 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
LAR 001_Le Perthus
AEM 005_Agullana
AEM 002_La Jonquera
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de l’aparcament municipal ubicat a la part alta del poble i agafem el carrer que ens porta al Fort de Bellegarde. Just quan hem arribat deixem l’asfalt per una desviació a la dreta indicada cap a Panissars. Arribats al jaciment arqueològic hem de continuar pel camí indicat com a Via Augusta, senyalitzat amb marques blaves i grogues. Fem un tram de trialera, ara també amb senyals del Camí de Sant Jaume. Sortim a una pista on anem a l’esquerra. Bifurcació: la doble senyalització continua per la dreta i porta fins La Jonquera. Malauradament, al fons de la vall els camins han desaparegut perquè l’empresa Dragados, amb motiu de la construcció de l’AVE, ha tancat les seves instal•lacions i impossibilita la lliure circulació. Poden moure milions de metres cúbics de terra, però no són capaços d’habilitar un camí d’accés a la Jonquera –encara que transitem per un tram de la Via Augusta! Forçosament hem d’anar a l’esquerra i baixar directament a la carretera N-II per arribar-hi.

Travessem el municipi pel carrer principal seguint altre cop els senyals. Al final del poble agafem un carrer a la dreta en direcció al riu, passem primer per sota i després per damunt d’un pont de la N-II abans d’arribar al cementiri. Quan l’hem passat continuem per la pista de la dreta, passem per un pas soterrat del que serà la línia de l’AVE, anem a l’esquerra uns metres, seguidament a la dreta i ens endinsem al bosc per una pista estreta. Trobem una bifurcació i anem a la dreta. A la bifurcació següent anem a l’esquerra i deixem una pista a la dreta que comença a baixar. Anem a parar a una pista més bona on continuem a l’esquerra. A la següent bifurcació continuem per la pista principal i deixem una desviació a la dreta. Arribem a una pista més rodada, a la dreta, i l’agafem. Trobem una altra pista amb senyals de GR que seguim, a l’esquerra, fins Santa Eugènia.

A l’ermita anem a l’esquerra, deixant el GR i iniciant la pujada al Coll del Portell. Passem pel mas de Llinars. Al coll ens desviem a l’esquerra continuant per un corriol que ens permet passar de nou a França. Trobem una pista que agafem, a la dreta, seguint els senyals de GR. Ciclem un bon tram per l’ampla carena. Comencem a baixar, sempre seguint el GR. Deixem la pista principal en un revolt tancat on agafem una pista secundària a la dreta. Deixem el GR en la següent bifurcació seguint senyals de PR a la dreta. Arribem a un mas, continuem baixant i al cap de pocs metres agafem una pista a l’esquerra amb indicacions d’El Pertús, on arribem sense cap dificultat.

Juny 2005

CENTRES D’INTERÈS
Castell de Bellaguarda. Cementiri Militar de Panissars. Jaciment arqueològic de Panissars. Santa Eugènia.


ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.perpignantourisme.com/
HOTEL Frontera. (La Jonquera). Tel: 972554050
HOTEL Mercè-Park. (La Jonquera). Tel: 972549038. Hotelmerce@eresmas.com

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).
Massís de l’Albera. 1:30.000. Els Mapes dels Parcs Naturals de Catalunya. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).