Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Languedoc-Rosellón
Ruta 1
Ruta 2
Ruta 3
Ruta 4
Ruta 5
Ruta 6
Ruta 7
Ruta 8
Ruta 9
Ruta 10
Ruta 11
Languedoc-Rosellón
LAR 003_Coustoges
L’Alta Garrotxa. Vall de la Muga
Coustoges_Mare de Déu de la Fau_La Trilla_Sant Feliu de Carbonils_Albanyà_Sant Bartomeu de Pincaró_Hostal de la Muga_Coustoges
Mapa digital Comarcal. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 39 Km
Desnivell: 1500 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Ruta de contacte:
AEM 009_Albanyà
AEM 011_Albanyà
AEM 013_Albanyà
AEM 018_Sant Llorenç de la Muga
AEM 019_Tapis
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Sortim de Coustoges per la carretera que porta a Maçanet de Cabrenys. La deixem al Coll dels Horts per una pista a la dreta en baixada. En un trencant continuem per l’esquerra en direcció a Sant Andreu de l’Oliveda. A l’entrada de la finca La Gavarra continuem recte deixant una pista a la dreta. Nova bifurcació en què anem a la dreta en pujada. La pista s’acaba i cal continuar pujant per un corriol no ciclable fins al Coll de la Fau. Al coll hi ha tres camins: el de l’esquerra puja a l’ermita de la Mare de Déu de la Fau. Deixem el de la dreta i prenem el camí del mig senyalitzat en direcció a Albanyà.

La trialera de baixada que porta al mas la Trilla és dura, tècnica i no gaire practicable degut a la quantitat de rocs que hi ha. Atenció: deixem el camí que porta al mas quan canviem de vessant, a l’alçada del Coll de la Pinosa; atents quan el camí pàcticament s’enganxa a la carena, perquè hem d’anar a buscar la pista que hi passa a la dreta; només un munt de pedres amuntegades a la dreta del camí ens indica en quin punt s’ha de deixar.

La pista de l'esquerra ens duu a La Trilla. Continuem per la pista principal que passa per sota el mas. Seguim ara les marques de GR de la pista principal fins a Sant Feliu de Carbonils. Continuem fins a una clara bifurcació en què deixem a l'esquerra la pista senyalitzada que duu a Sant Llorenç de la Muga. A l’extrem del vessant sud de la Serra de Ferrerós deixem una pista a la dreta i iniciem una ràpida i bonica baixada fins a Albanyà.

Al poble prenem la pista en direcció a Bassegoda Park. Ciclem a tocar del riu fins a trobar una bifurcació en què continuem recte seguint les indicacions de l’Hostal la Muga. Trobem fortes rampes fins al coll de Pincaró, on anem a la dreta per baixar de nou al fons de la vall. La pista principal recorre tota la Vall de la Muga per arribar, passant per Sant Bartomeu de Pincaró, a l’Hostal La Muga. Hem de prendre el camí, entre la casa i l’era, que baixa fins al prat. El camí continua a l’esquerra cap al bosc. Un tram curt de corriol desemboca en una pista que ens puja directament al Coll de Pal. Aquí prenem una pista a la dreta en direcció a les Costes. Es tracta del camí forestal de Villeroge a Coustoges, fàcil de seguir. Només cal parar atenció a mantenir l’alçada i la pista principal. Entrem a Coustoges pel cementiri.

CENTRES D’INTERÈS
Mare de Déu de la Fau, Sant Feliu de Carbonils, Sant Pere d'Albanyà, Sant Bartomeu de Pincaró, Hostal de la Muga.

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.vegueries.com/asp/comarcaverCAT.asp?NC=Vallespir

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Alt Empordà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).