Cercar
Espanya França Itàlia Romania Escòcia Suïssa Bulgaria
Kanton Schwyz
SZ 001_Mythen
Rothenthurm_Haggenegg_Schwändi_Holzegg_Zwüschen Mythen_Alpthal_Rothenthurm
Schweizer Landestopographie, Landeskarte 1:50'000, Blatt 236

Resum
Distància: 35 Km
Desnivell: 1428 m
Temps: 4 H 30 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Àlbum de fotos

ITINERARI
La ruta comença al poble de Rothenthurm. Des de l’església ens dirigim cap al sud por la carretera principal, fent uns 400 m. Girem a la dreta por una carretera secundària que corre paral·lela a la principal y arribem a una zona d’aparcament amb un tauler d’informació de "Veloland Schweiz". És un bon lloc per deixar els cotxes.

Continuem cap al sud. A Hasenmatt seguim els senyals cap a Hochstuckli, creuant de nou la carretera principal per un pont. Després de creuar un altra pont de fusta girem a l’esquerra i comencem a pujar per una carretera enquitranada estreta. Arribats a la part alta d’un remuntador de ski girem de nou a l’esqueraa por una pista de grava. Continuem fins arribar a la part baixa de Spitmettlen. Deixem la pista i prenem un sender a la dreta que condueix a Haggenegg. Alguns trams estan enfangats i el sender està cobert de troncs de fusta que constitueixen una bona experiència ciclista. Baixant pels prats arribem a Haggenegg, on trobem un restaurant amb una agradable terrassa. Al costat del restaurant agafem un sender amb fort pendent que baixa cap al sud. A la cruïlla de carreteres seguim els senyals cap a Schwändi. Continuem pel sender, que alterna pujades i baixades i volta la part sud del Gr. Mythen fins trobar una indicació cap a Holzegg. Hem de carregar les bicis per l’escarpat sender fins arribar a una pista asfaltada estreta que porta a Holzegg, on trobem un restaurant i la base d’un funicular.

Des d’aquí seguim els senyals de Zwüschen Mythen i Haggenegg. Tot just abans d’arribar a aquest últim lloc, girem a la dreta y baixem cap a Alpthal. Atenció amb la desviació a la dreta abans d’arribar a Bruust (indicacions grogues cap a Alpthal). Sortim a la carretera prinicipal al fons de la vall, creuem Alpthal i comencem a pujar de nou cap a l’esquerra per una pista asfaltada estreta. L’última part ens porta cap a l’est, cap a Nüsellstock, per bones pistes, de vegades asfaltades i d’altres no, sobre la muntanya que es troba darrera de Rothenthurm.

Octubre 2005

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
Bergrestaurant Haggenegg, +41/41 811 17 74
http://www.brunni.com/Hotel/haggenegg.htm
Berggasthaus Holzegg, +41/41 811 12 34
http://www.holzegg.ch

http://www.rothenthurm-tourismus.ch

CARTOGRAFIA
Schweizer Landestopographie, Landeskarte 1:50'000, Blatt 236