Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Espanya
La Ruta del Císter
La Plana de l`Empordà
La gran plana de Ponent
Camins d’Aigua: el Canal d’Urgell i el Congost del Mu
Volta al Montsant
Transcatalunya
Trancantàbrica
Pedals de Lava.
Volta a la Serra de Boumort
Ripoll_Barcelona
Ronda del Moianès
Volta a la Plana d’Urgell. També en familia
Volta a la Serra del Cadí
Bagà_Delta de l`Ebre
Depresión Central Catalana
Pedalant pel cor del Parc Natural d'els Ports
Camins de contrabandistes
Territoris Serens
Olot_Ripoll_Vic_Olot
Vic_Berga_Manresa_Vic
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Manresa_Solsona_Berga
Granollers_Manresa_Vic
Bagà_Bellver_Bagà
Pedals de Foc
Teruel_Albarracín_Teruel
Vic_Berga_Manresa_Vic
Vic_Berga
El Lluçanès. El Llobregat.
Vic_Sant Bartomeu del Grau_Olost_Coll de l’Arç_Santa Eulalia de Pardines_Santa Maria de Merlès_Sagàs_Olvan_La Colonia Rosal_Berga
Mapa digital Comarcal. Osona. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).

Resum
Distància: 70 Km
Desnivell: 1400 m
Temps: 7 H 0 min
Dificultat: difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Centres d'interès
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des de la Plaça Major de Vic sortim en direcció a l’estació, travessem per la passarel•la sobre les vies, passem pel parc dels estudis (estàtua de Verdaguer), travessem el passeig de l’antiga carretera N-152 i després girem a la dreta fins a trobar l’institut. Pugem a l’esquerra passant per les instal•lacions esportives del Club Patí Vic i el Club Tenis Vic. Passem per sobre la C-17 i després per sota l’Eix Transversal. A continuació ens desviem a l’esquerra seguint senyals de PR. A la següent bifurcació seguim a la dreta fins trobar un pas soterrat. Continuem recte per la pista asfaltada en pujada. Trobem fortes rampes fins una bifurcació on anem a l’esquerra en direcció al mas El Borrell. Després d’un coll, a la pujada, girem per la pista cap a Sant Bertomeu del Grau a la dreta. A la carretera, girem a l’esquerra per arribar-hi.

Travessem tot el nucli i continuem per carretera fins trobar a la dreta el trencant indicat del Vilaró. Deixem aquest direcció quan trobem una gran creu de pedra a la nostra esquerra prenent una pista que ens retorna a la carretera. La travessem. Fem uns metres de pista i la deixem per un altra que trobem a l’esquerra. Nova bifurcació on virem en rodó cap a la dreta. Durant la baixada deixem dues pistes a l’esquerra i prenem la següent seguint el camí particular de la finca de Quinaus. Anem per la pista principal i al poc la deixem per una pista menys traçada a la dreta. La pista condueix fins a una de més bona que seguim a l’esquerra. A una cruïlla de camins seguim recte deixant a la dreta la pista del mas La Rovira. Arribem a Olost.

Des de la plaça de l’església continuem pel carrer de l’esquerra de la fonda Sala i pel carrer Berga. Quan el carrer s’enfila a la carena continuem per l’esquerra, de pendent mes suau. A la carena anem a la dreta i tot seguit a l’esquerra en direcció a la Riera Gavarresa. Baixem a Can Codinach i travessem la riera Gavarresa. Just passada la riera trobem una pista que seguim a la dreta en pujada. Pugem sempre per la pista principal fins a un pla. Trobem una bifurcació on continuem a l’esquerra. Travessem la Riera de Lluçanès. Prop d’un mas en ruïnes deixem una pista a l’esquerra continuant recte. Arribem a la finca la Sala. Continuem per la pista d’entrada al mas fins trobar la carretera, al Coll de l’Arç.

La travessem i continuem per la pista del davant que duu al mas Cal Barxó. Travessada la riera ens desviem a la dreta. Sortim a una pista on continuem pujant fins una bifurcació on anem a la dreta. Deixem a l’esquerra el mas de La Pedregosa. Baixem a la carretera que prenem a la dreta fins al trencant de Santa Eulàlia de Pardines on ens desviem. Deixem a la dreta la pista que puja a l’església continuant recte. Travessem el Torrent del Soler. Deixem la pista principal quan trobem una pista a la dreta poc visible. Pugem fins un pla amb 4 opcions: travessem i anem per la dreta. Quan trobem senyals de PR el seguim fins a la carretera de Prats on continuem uns metres a l’esquerra i, tot seguit, pugem per una bona pista per arribar a l’esplèndid casalot de la Serra de Degollats. Un ràpid descens per una pista còmoda desemboca a la carretera de Santa Maria de Merlès.

La travessem i voltem La Cortada per la dreta. Continuem per la pista del darrera del mas seguint senyals de GR fins a una bifurcació on el deixem a l’esquerra. Ciclem per la carena de La Mussolera, retrobem el GR al Mas La Coromina i el seguim fins a la carretera de Prats de Lluçanès a Gironella. Anem uns metres a l’esquerra i la deixem per una pista a la dreta. Seguint amb atenció les senyals del GR arribem a Sagàs. Anem uns metres en direcció a Sant Maurici de la Quar fins trobar un camí a l’esquerra en baixada que prenem. Travessat el Rec de Passavant trobem una bifurcació on anem a la dreta per una pista poc clara. La pista, poc freqüentada, fa una llarga llaçada abans de pujar a una altra de més bona que seguim a l’esquerra. Ens desviem a la dreta quan trobem el trencant indicat de Can Xiulans. A l’altra banda del mas tenim dues opcions: a l’esquerra una pista que ens porta directament a la carretera i a la dreta, seguint el GR, evitem un tram d’asfalt tot i que té un tram no ciclable. Seguim aquesta opció fins a una desviació on anem a la dreta seguint el GR. La pista malmesa baixa al llit rocós de la riera de Pontarró. Continuem per la dreta sempre amb el GR, empenyent la bicicleta per un corriol. Salvats els cinquanta metres de desnivell que separen la riera de la part alta trobem una pista poc clara que ens porta, seguint sempre les senyals de GR, al mas de Collservera. Continuem un tram per carretera fins trobar una pista asfaltada a la dreta. Arribem sense problemes a Olvan mantenint la direcció.

A Olvan continuem per l’esquerra de l’església. A la paret d’una fàbrica trobem senyals de GR. Les seguim a la dreta per una pista asfaltada. Anem sempre per la pista principal, obviant diversos trencants, fins travessar una riera a tocar de la carretera. Continuem cap a unes naus industrial fins arribar a una gravera. Anem a l’esquerra i després a la dreta per travessar-la. Al final, a l’esquerra, una pista baixa de cop i després vira a la dreta per passar per sota de l’autovia. Sortim a la carretera antiga, que seguim a la dreta per un pista paral•lela, fins a la Colonia Rosal. Al poble ens desviem a la dreta just abans de travessar el Riu Llobregat. Resseguim el riu per un antic carrilet que ens porta al Pont de Pedret. Pugem per pista asfaltada a Berga.

CENTRES D’INTERÈS
Santa Eulàlia de Pardines. Sagàs. Pont de Pedret

ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.victurisme.cat/
http://www.berguedaturisme.com/Default.aspx

CARTOGRAFIA
Mapa Comarcal de Catalunya. Osona. Berguedà. 1:50.000. Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC).