Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Espanya
La Ruta del Císter
La Plana de l`Empordà
La gran plana de Ponent
Camins d’Aigua: el Canal d’Urgell i el Congost del Mu
Volta al Montsant
Transcatalunya
Trancantàbrica
Pedals de Lava.
Volta a la Serra de Boumort
Ripoll_Barcelona
Ronda del Moianès
Volta a la Plana d’Urgell. També en familia
Volta a la Serra del Cadí
Bagà_Delta de l`Ebre
Depresión Central Catalana
Pedalant pel cor del Parc Natural d'els Ports
Camins de contrabandistes
Territoris Serens
Olot_Ripoll_Vic_Olot
Vic_Berga_Manresa_Vic
Manresa_Solsona_Berga
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Granollers_Manresa_Vic
Bagà_Bellver_Bagà
Pedals de Foc
Teruel_Albarracín_Teruel
Manresa_Solsona_Berga
Solsona_Berga
Solsonès
Solsona_Sant Martí de Vilafranca_Pantà de Sant
Ponç_Sorba_Montmajor_Montclar_Sant Quintí de Montclar_Santa Maria d’Avià_Berga

Mapes Comarcals. Solsonès 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)
Mapes Comarcals. Berguedà. 1:50.000 Institut Cartogràfic de Catalunya (ICC)Resum
Distància: 60 Km
Desnivell: 1270 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Ruta que uneix les dues capitals travessant l’altiplà que les separa, trencat per les valls que aboquen les seves aigües al riu Cardener i tancat al nord per les serres pre-pirinenques del Solsonès i el Berguedà. La ruta passa per petits nuclis habitats ubicats en un paisatge format bàsicament per terres de cultiu. Un viatge per la Catalunya interior de marcat caràcter rural.

A Solsona prenem la carretera de Berga. A la sortida de la ciutat deixem la carretera i ens desviem a la dreta seguint la direcció de la depuradora. Ciclem en paral.lel al Riu Negre. Ens desviem a l’esquerra en pujada asfaltada en direcció Arrabal. Trobem el GR que seguim fins trobar de nou la carretera de Berga. La travessem, seguidament tombem a dreta, per darrera un magatzem, i a continuació a esquerra i nomès passat el mas ens desviem per una pista secundària a dreta.

S’acaba la pista i anem a l’altra banda d’un vailet per continuar en paral.lel al filat per camí de cabres. Sortim a una pista asfaltada però la deixem seguint les marques de GR i la direcció de Joval. Arribem a la ermita de Sant Martí de Vilafranca, passem pel costat del cementirir i continuem sempre per la part alta del serrat fins al mas Vilafranca. Continuem per la pista que surt del mas, baixem fins el pantà de Sant Ponç on anem a dreta fins la presa que travessem.

Deixem la carretera pel segon trencant que trobem a dreta indicada com Ca l’Arca. Ciclem per pista ample i a punt d’enquitranar, en una nova bifurcació seguim pel camí principal a esquerra encara amb les mateixes indicacions. Travessem carretera secundària i a continuació anem per la pista de la dreta al costat d’una casa, mantenint la direcció. Arribem fins al mas Soldevila que voltem per anar a buscar la pista de sota que prenem a l’esquerra. Sortim a la carretera on anem a l’esquerra. Ens desviem a dreta passant la riera per arriba a Sorba. Continuem per la carretera fins a Vilandeny on ens desviem a esquerra. Continuem per la pista al costat de la finca seguint la direcció de Serradabadal.

Atenció arribem a un tram d’orientació dificultosa: passeat el mas la pista es torna menys clara, al poc trobem una pista que prenem a esquerra, al fons de la riera deixem una pista a l’esquerra continuant per la que puja fins un altra mas, al final de la pujada virem en rodó cap a l’esquerra buscant les traces del camí que s’endinsa en la pineda, desemboquem en una pista mes bona on anem a dreta i finalment arribem a la carretera de Montmajor.

Anem uns metres a la dreta per buscar una pista a l’esquerra que seguirem en aquesta direcció. Deixem aquesta pista passat un revolt tencat sota un mas prenen una pista a la dreta. Deixem a dreta el trencant de Seuva abans d’arribar a la carretera que a l’esquerra ens portarà fins a Montmajor.

Sortim de Montmajor en direcció Nord, a la rotonda anem a la dreta per pista asfaltada, passem per l’esquerrra d’un camping i continuació deixem pista principal per una a l’esquerra en baixada. Sortim a la carretera que a la dreta ens porta fins a Montclar. Continuem fins un encreuament que travessem. La carretera es fa mes estreta, la deixem abans d’acabar la llarga ecte per una pista a l’esquerra indicada com Sant Quintí de Montclar. Passem per radera la casa i continua per l’esquerra d’unes corts de porcs, en baixada. Ràpida baixada fins al fons de la vall on hi ha la descuidada ermita. Passada aquesta anem a esquerra en una bifurcació seguint el GR. En la nova pista que trobem al fons a tocar la riera anem a dreta sempre seguint el GR. Pugem fins al plà on hi ha la Casa d’en Cots. En la següent bifurcació continuem amb el GR direcció Santa Maria d’Avià, a la nostra esquerra. Deixem aquesta pista per una dreta que baixa fins a un pont de la riera que tenim al davant, però just abans de travessar-lo prenem una pista a la dreta. Arribem a tocar la carretera que a l’esquerra porta a Santa Maria d’Avià però podem fer un tram en paral.lel sense tocar asfalt. Ja a la carretera deixem a esquerra el trencant de l’ermita i tot seguit, en la baixada, hem de pendre una pista a dreta que va cap a uns prats. Arribem al mas de Can Prat on anem a dreta en baixada. Ens desviem a esquerra passat una mas. Travessem la carretera anant uns metres a la dreta per pendre el camí indicat com Noet. A partir d’aquí les indicacions suficients per arribar a Berga

Abril de 2007

ALLOTJAMENTS / RESTAURANTS
http://www.ajberga.cat/serveis/index.html