Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Letonia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Espanya
La Ruta del Císter
La Plana de l`Empordà
La gran plana de Ponent
Camins d’Aigua: el Canal d’Urgell i el Congost del Mu
Volta al Montsant
Etapa 1
Etapa 2
Transcatalunya
Trancantàbrica
Pedals de Lava.
Volta a la Serra de Boumort
Ripoll_Barcelona
Ronda del Moianès
Volta a la Plana d’Urgell. També en familia
Volta a la Serra del Cadí
Bagà_Delta de l`Ebre
Depresión Central Catalana
Pedalant pel cor del Parc Natural d'els Ports
Camins de contrabandistes
Territoris Serens
Olot_Ripoll_Vic_Olot
Vic_Berga_Manresa_Vic
Manresa_Solsona_Berga
Granollers_Manresa_Vic
Bagà_Bellver_Bagà
Pedals de Foc
Teruel_Albarracín_Teruel
Volta al Montsant
Resum
Durada: 2 Días
Distància: 74 Km
Desnivell: 1695 m
Temps: 8 H 30 min
Dificultat: mitjana-difícil
Etapes
1. Cornudella_La Bisbal de Falset
2. La Bisbal de Falset_Cornudella de Montsant


Map
fullsize map

L’excel·lent volta al Parc Natural de la Serra de Montsant us conduirà durant dos dies per la vora dels grans cingles, palpant la història a través de rutes centenàries, com el Camí dels Cartoixans; us farà conèixer ermites emblemàtiques ubicades en indrets carregats d’espiritualitat i us delectarà amb vistes extraordinàries del congost de Fraguerau i dels paisatges singulars que acull el Priorat, amb l’escenari de fons de vinyes i oliveres.

La volta al Montsant us permetrà descobrir els pobles que viuen als peus de les seves cingleres, belles viles de carrerons empedrats amb molta tradició i història, de tarannà tranquil i encisador i, a més, podreu gaudir dels productes del territori, principalment el vi i l’oli del Priorat.

El conjunt del Parc Natural de la Serra de Montsant va ser creat l’any 2002 pels seus valors naturals, culturals i paisatgístics. Té una superfície de 9.202 hectàrees i el rodegen 9 municipis. La ruta circular original està extreta de la pàgina web de Parcs Naturals de la Generalitat de Catalunya, encara que nosaltres l’hem adaptada a les nostres necessitats. Per temes logístics la vàrem començar a Cornudella de Montsant, on ens vàrem desplaçar en cotxe des de diferents punts de la demarcació de Barcelona el mateix dia de la primera etapa, cosa que permet fer-la en un cap de setmana, només pernoctant una nit. A la benzinera de Cornudella hi ha lloc per aparcar i netejar les bicis al final de la travessa.

Es tracta d’una travessa molt complerta per als amants de viatjar amb BTT, i amb un mínim de preparació es pot finalitzar amb èxit. Hi predominen les pistes forestals però també multitud de corriols, alguns de més planers i d’altres de més tècnics, que faran gaudir la majoria de viatgers. Els trams pavimentats els trobareu majoritàriament de pujada, fet que facilitarà la progressió damunt la bicicleta. Una travessa de cap de setmana molt recomanable.
Bibliografia/Cartografia
Volta al Parc Natural de Montsant amb BTT
Serra de Montsant 1:20.000. Editorial Piolet Mapa Comarcal de Catalunya. 1.50.000. Priorat. Institut Cartogràfic de Catalunya