Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Letonia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Espanya
La Ruta del Císter
La Plana de l`Empordà
La gran plana de Ponent
Camins d’Aigua: el Canal d’Urgell i el Congost del Mu
Etapa 1
Etapa 2
Volta al Montsant
Transcatalunya
Trancantàbrica
Pedals de Lava.
Volta a la Serra de Boumort
Ripoll_Barcelona
Ronda del Moianès
Volta a la Plana d’Urgell. També en familia
Volta a la Serra del Cadí
Bagà_Delta de l`Ebre
Depresión Central Catalana
Pedalant pel cor del Parc Natural d'els Ports
Camins de contrabandistes
Territoris Serens
Olot_Ripoll_Vic_Olot
Vic_Berga_Manresa_Vic
Manresa_Solsona_Berga
Granollers_Manresa_Vic
Bagà_Bellver_Bagà
Pedals de Foc
Teruel_Albarracín_Teruel
Camins d’Aigua: el Canal d’Urgell i el Congost del Mu
Resum
Durada: 2 Días
Distància: 78 Km
Desnivell: 450 m
Temps: 6 H 45 min
Dificultat: fàcil
Etapes
1. Balaguer_Artesa de Segre
2. Artesa de Segre_Balaguer


Map
fullsize map

Travessa de dos dies de dificultat baixa que pretén contagiar el plaer de viatjar en bicicleta. La pràctica del cicloturisme d''''alforges és una activitat recreativa, esportiva i no competitiva que combina l''''activitat física i el turisme visitant els llocs que es troba un al seu pas.

La primera etapa, molt planera, inicialment ressegueix la Sèquia Primera del Canal d’Urgell, enllaçant amb aquest passat el nucli de Planelles. Es pot seguir tot el Canal d’Urgell -una infraestructura hidràulica del s. XIX destinada bàsicament al reg, que abastí i abasteix d’aigua els camps de cultiu de les comarques de l''''Urgell, el Pla d''''Urgell, la Noguera, el Segrià i les Garrigues- passant per Agramunt encara que la ruta proposada evita aquesta llarga marrada retallant pel municipi de Pradell, retrobant de nou el canal abans del túnel de la Mina, ja en direcció a Artesa de Segre.

Abans de sopar us recomanem una visita a l’Espai Transmissor de Seró, el qual acull una estela neolítica de les més importants d''''Europa. Però tan interessant com l''''estela, és l''''arquitectura del centre. És del Toni Gironès, que ja ha exposat en un parell de biennals de Venècia. És una construcció molt atrevida, encara que aparentment no ho sigui. Imprescindible!

La segona etapa és més exigent però te tots els al·licients per gaudir del viatge en bicicleta, sobre tot al seu pas pel Congost del Mu, probablement el paratge més impressionant del curs del Segre. El trajecte entre el Barranc del Mu i l’aiguabarreig amb el riu Noguera Pallaresa, prop de Camarassa, és realment emocionant i no deixa indiferent a ningú. Una meravella d’etapa que cal viure al menys un cop a la vida.

Encara que es pot fer aquest itinerari en un sol dia, us volem encoratjar a fer-la en dues etapes que es poden fer tranquil·lament en un cap de setmana, ja que la llargària i dificultat de cada etapa son mínimes.
Bibliografia/Cartografia