Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Eslovènia
Travessa d`Eslovenia
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Etapa 4
Etapa 5
Etapa 6
Etapa 7
Etapa 8
Etapa 9
Etapa 10
Travessa d`Eslovenia
Vitanje_Mozirje
Paški Kozjak. Ložniško Gričevje
Vitanje_Brezen_Velenje_Letuš_Mozirje
INTERAKTIVNI ATLAS SLOVENIJE 1:50.000. Založba Mladinska knjiga.

Resum
Distància: 49 Km
Desnivell: 955 m
Temps: 3 H 45 min
Dificultat: mitjana
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
Des del costat de l’església que domina Vitanje, sortim en dirección SudOest. Travessem el riu i girem a la dreta per la pista asfaltada que porta fins a Brezen. Continuem pujant per la pista principal, primer a l’esquerra i després a la dreta, fins a Verzelak, on continuem per la pista de l’esquerra. Uns 200 metres més amunt agafem una pista secundària a l’esquerra (deixem la principal a la dreta, barrada amb una tanca metàl•lica). El ferm no està en gaire bon estat, però s’hi pot passar bé en bicicleta i ens porta fins a Magu, on seguim una bona pista a l’esquerra. Anem seguint les indicacions de Paški Kozjak, arribem fins a un petit coll i continuem a l’esquerra. Ràpida baixada fins a una bifurcació on girem a la dreta en direcció a Sv Jošt.

Pujada forta per bona pista. Bifurcació on deixem la pista de la dreta que puja fins a l’església i comencem a baixar fins a Dom na Paskem Kozjaku a on continuem per la carretera. Ràpid descens fins a trobar el riu Paka, que no travessem immediatament: agafem un camí paral•lel al riu, a l’esquerra d’una antiga via de tren. Evitem així la carretera, molt transitada, durant un bon tram. Finalment, quan ens creuem amb una carretera local, no ens queda mes remei que agafar-la fins a Velenje. Ens dirigim a una zona d’esplai a l’extrem SudEst del Llac Velenjsko.

Des d’aquí, anant cap al sud, passades unes atraccions, trobem un pas per damunt unes canonades industrials (van a la fàbrica Gorenje que tenim a la nostra esquerra). Travessem la via del tren, el riu Paka i una carretera. Continuem per la carretera que, paral•lela a la riera de Verizelj, porta fins al cementiri de Podgorje. Continuem per una carretera estreta a la dreta que puja fins a una bifurcació en un petit coll on continuem remuntant a l’esquerra. Sortim del bosc, arribem a un pla on trobem una altra bifurcació i continuem a l’esquerra. Passada una mena de ranxo, anem a la dreta i pugem fins a un coll. Per la dreta, fem una baixada ràpida i bonica per la vall de la riera Hudi P. Arribem a una extensa plana, travessem la via fèrria, entrem al poble de Rečica, continuem per carretera a la dreta i a continuació travessem el riu Paka per arribar a Letuš. Travessem el riu Savinja i al final del pont continuem a dreta paral•lels al riu. Passem per Podgorje pri Letušu. Mantenint la direcció i travessant de vegades entre camps a tocar del riu, arribem per un bonic camí fàcilment fins a Mozirje.

Juliol-Agost 2004

ALLOTJAMENTS
Hotel Benda, Loke 33, 3330 Mozirje, Tel.: 00386 03 839 37 00

CARTOGRAFIA
Pohorje 1:50.000. Planinska zveza Slovenije. Geodetski Zavod Slovenije
Zgornja Savinjska dolina 1:50.000 Geodetski Zavod Slovenije