Cercar
Espanya França Grècia Itàlia Romania Escòcia Eslovènia Suïssa
Escòcia
Travessa d`Escòcia
Etapa 1
Etapa 2
Etapa 3
Etapa 4
Etapa 5
Etapa 6
Etapa 7
Etapa 8
Travessa d`Escòcia
Inverness_Tain
Beauly Firth. Moray Firth. Bellton Wood. Cromarty Firth. Newmore Wood. Scotsburn Wood
Inverness_Charlestown_Munlochy_Culbokie_Evanton_Culcairn_Alness_Balnaguisich_Stonyfield Scotsburn_Lamington_Tain
www.streetmap.co.uk
Northern Scotland, Orkney & Shetland. Ordnance Survey. Route 1. www.ordnancesurvey.co.uk/leisure


Resum
Distància: 62 Km
Desnivell: 610 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Informacio
  Imprimir Itinerari
  Descarregar track
  Àlbum de fotos
Map
fullsize map

Profile
Profil

ITINERARI
La tercera part de la travessa per Escocia la fem seguint pràcticament sempre la National Cycle Route 1 que recorre petites carreteres i està ben senyalitzada. Des del centre de Inverness baixem per High Street en direcció al Caledonian Chanel. Ciclem en paral.lel al mateix per sortir de la ciutat. Al final del carrer Longman Dr. trobem un sender que ens permet prendre la carretera estatal A9 i per la vorera del pont Kessoc Bridge travessar la Moray Firth. A l’altra banda deixem l’autovia per una desviació a la dreta que ens porta a Charlestown. A la sortida tornem a travessar l’A9 per un pas soterrat.

Seguint els senyals de la Route 1 per carreteres secundàries arribem a Munlochy. Des de Munlochy el traçat de la Route 1 es desdobla: un ramal va cap a Cromarty, on cal agafar ferry per travessar el Firth. L’altra, el que seguim, evita el ferry. Es pot trobar informació al web (http://www.cromarty-ferry.co.uk/).

A Munlochy, prenem una altra ruta ciclista que porta a Conon Bridge. Quan trobem la carretera B9169 deixem la direcció de Conon Bridge i anem cap a Culbokie. Al poble deixem la carretera per un carrer perpendicular que baixa ràpidament a buscar el pont de l’A9 que travessa la Cromarty Firth. Un cop travessada continuem per aquesta carretera de circulació ràpida un curt tram. La deixem per la primera desviació que trobem a l’esquerra. Travessem la via del tren i continuem per una pista enquitranada a la dreta que ens porta a Evanton. Travessem la riera i entrem a Culcairn. Des d’aqui continuem en paral.lel a la via del tren fins a Alness.

Travessem el riu que passa pel nucli i tot seguit ens desviem a l’esquerra per Ardros street. La deixem ja fora del poble per la petita carretera que porta a Balnaguisich i Stonyfield. Continuem per carretera passant per Scotsburn, Lamington i Tain, final de l’etapa.


ALLOTJAMENTS I RESTAURANTS
http://www.hostel-scotland.co.uk/
http://www.roomfinderscotland.co.uk/
http://www.visitscotland.com/