Cercar

Més enllà de neguits i entusiasmes, potser el guany dels viatges és l’espai que hi descobrim de nosaltres mateixos, i que tal volta hauria restat fosc sense la llum d’aquelles noves rutes. (...)

 

Els bells camins. Miquel Martí i Pol

 

Benvinguts a Rutabike.com. El nostre objectiu és promoure l'ús de la bicicleta de muntanya, posant en comú rutes i travesses per tot el món. Ens interessa el viatge, la natura, els paisatges, la història, la gastronomia i la relació entre les persones i el territori. Ens interessa l'esforç i la voluntat per arribar als llocs i conèixer-los. No ens interessa la competició, ni la rivalitat; s'arriba més lluny cooperant que competint. Vés, pedala i disfruta!

Les catedrals del vi. Cellers modernistes a l’Alt Camp
Alt Camp
ACA 004_Montferri
Planes del Gaià
Distància: 25 Km
Desnivell: 275 m
Temps: 5 H 0 min
Dificultat: fàcil
Un recorregut familiar per una plana farcida de vinyes que enllaça diferents pobles rurals que basen part de la seva economia en el cooperativisme i que a principis del segle XX va donar lloc a nombrosos cellers d’arquitectura modernista que el dramaturg Àngel Guimerà va definir com a Catedrals del vi i que han perdurat fins el moment actual
La Fau. L’Alt Empordà a vol d’ocell
Alt Empordà
AEM 018_Sant Llorenç de la Muga
Espai d’Interès Natural Penya-Segats de la Muga. Puig de la Creu de Montdava. Serra de Bac Grillera.
Distància: 31 Km
Desnivell: 1180 m
Temps: 3 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Una ruta d’extraordinària solitud per paratges accidentats, salvatges i agrestes que ens descobreix un mirador d’excepció del territori de la comarca de l’Alt Empordà, una atalaia poc coneguda on s’ubica l’ermita de Santa Maria de la Fau
Volta a la Serra d’Ancosa.
Alt Penedès
ALP 006_Sant Joan de Mediona
Espai natural protegit de les Capçaleres del Foix. Muntanya del Marquès. Serra del Bolet. Espai d'In
Distància: 37 Km
Desnivell: 1020 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Ambient típicament mediterrani pedalant entre vinyes i boniques pinedes assentades entre l’Alt Penedès i l’Anoia per pistes, en general pedregoses, que permeten encadenar tres espais naturals protegits del Sistema Prelitoral Central.
Serrat dels Tres Hereus. Petits turons i paisatges agrícoles plens d’història
Berguedà
BER 058_Casserres
Els Tres Hereus. Pla de Montclar. Vall de Clarà. Vall de Nàvel. Vall de Merola
Distància: 39 Km
Desnivell: 850 m
Temps: 4 H 0 min
Dificultat: mitjana-difícil
La zona del Baix Berguedà està formada per un territori desconegut i trencat de planes i profundes fondalades amb un paisatge natural on s’alternen camps de conreu i boscos i on descobrirem petits municipis fora dels circuits turístics que amaguen llocs d’interès que cal descobrir.
Volta al Moixeró
Cerdanya
CER 025_Das
Parc Natural del Cadí-Moixeró. Serra del Moixeró
Distància: 56 Km
Desnivell: 2260 m
Temps: 6 H 30 min
Dificultat: difícil
Ruta exigent amb tots els ingredients per esdevenir una clàssica de muntanya que volta completament la Serra del Moixeró, frontera natural i política entre el Berguedà i la Cerdanya. Una ruta per conèixer les dues vessants d’aquesta serra, orogràficament molt diferents, associada al majestuós Cadí però amb suficient entitat i personalitat per sorprendre agradablement al viatger.
De Olliola a Florejacs. Incursió des de la Noguera a la Segarra
Noguera
NOG 010_Olliola
Valls del Sió_Llobregós. Serra de Montclar. Serra del Masvell
Distància: 38 Km
Desnivell: 560 m
Temps: 3 H 30 min
Dificultat: mitjana
Un viatge que des d’Olliola ens permet visitar dos centres històrics per excel·lència de la Segarra, els castells de Florejacs i el de les Sitges. Fronteres virtuals que separen sobre el mapa un territori comú que comparteixen les dues comarques: viles closes, grans extensions de cultius de relleus sinuosos retinguts per murs de pedra seca, antics castells i masies que semblen fortaleses.
El mirador de la Conca Dellà... I del Pallars Jussà i la Vall de Rialb
Pallars Jussà
PAJ 021_Isona i Conca Dellà
Espai d'Interès Natural Serra Mitjana. Conca Dellà. Serra de la Conca. Serra
Distància: 46 Km
Desnivell: 1250 m
Temps: 4 H 15 min
Dificultat: mitjana-difícil
Una excel·lent ruta, molt completa, totalment feréstega i solitària que ens permet gaudir dels relleus del Pallars Jussà navegant a la vora mateix de les cingleres que tanquen la depressió de la Conca Dellà, la orografia de la qual contrasta amb el territori esquarterat de profundes valls, abruptes i salvatges, que configuren la Vall de Rialb.
Strinbike. Ciclisme silenciós
La marca Strinbike treu al mercat diferents models de bicicletes amb un revolucionari sistema de transmissió que en comptes de cadena fa servir una corda elàstica que a...
Johnny Random. Bespoken
Quan Johnny Random va muntar per primera vegada amb bicicleta li va produir una gran sensació de llibertat i associar els sons que transmitia a aquest sentiment.
Las mejores rutas del mundo en bicicleta
200 idees de recorreguts en bicicleta per tot el món per a tots els públics, des de passejades familiars fins expedicions camp a través.
Schwinntonation
Schwinntonation fa música mitjançant el so que desprenen les bicicletes, els seus components o el seus instruments de bicicleta personalitzats.
Bike2reality. Descobrir el mon en bicicleta
El projecte d’en Ricard i l’Alba es basa simplement en recórrer món sobre dues rodes, sent totalment autònoms en tots els sentits. Així de senzill!
La biciarpa de Roberto Herruzo.
El 2004 Roberto Herruzo va començar a utilitzar objectes quotidians com a instruments musicals. En la seva particular música que anomena "de reciclatge", la bici està ...
El Ficma. Cine pel mediambient
Del 2 al 10 de novembre el FICMA, un festival amb 24 anys de recorregut, presenta 140 films de temàtica ambiental.
Ladinamo. Funki Bike Band
Ladinamo és Funky en moviment. Barregen concerts i moviment d'una manera molt original, on la bici és protagonista
Libros de Ruta
Una editorial dedicada de manera exclusiva al ciclisme creada per un grup d'amants de les dues rodes amb dues grans passions: la lectura i la bicicleta.
ECO // 07. Compactable Urban Bicycle
Un sofisticat disseny del sistema de plegat tant de l'estructura com de les rodes de la bicicleta permeten reduir el volum de la bicicleta per al seu transport o simpleme...
Tornar a començar. Rutes assequibles per a iniciar-se en btt
La bicicleta està de moda. Afortunadament això és un bon símptoma. Cada vegada hi ha més ciclistes urbans conscienciats per una mobilitat sostenible que aposten per ...
Aran. Tocant el cel
La “Val d’Aran”, nom com se la coneix en aranès, una variant gascona de la llengua occitana que es parla en aquesta recollida vall del Pirineu, és la única comar...