Cercar

Més enllà de neguits i entusiasmes, potser el guany dels viatges és l’espai que hi descobrim de nosaltres mateixos, i que tal volta hauria restat fosc sense la llum d’aquelles noves rutes. (...)

 

Els bells camins. Miquel Martí i Pol

 

Benvinguts a Rutabike.com. El nostre objectiu és promoure l'ús de la bicicleta de muntanya, posant en comú rutes i travesses per tot el món. Ens interessa el viatge, la natura, els paisatges, la història, la gastronomia i la relació entre les persones i el territori. Ens interessa l'esforç i la voluntat per arribar als llocs i conèixer-los. No ens interessa la competició, ni la rivalitat; s'arriba més lluny cooperant que competint. Vés, pedala i disfruta!

Un mon pla d’aiguamolls i horitzons mediterranis de profundes arrels històriques
Alt Empordà
AEM 027_Sant Pere Pescador
Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
Distància: 28 Km
Desnivell: 35 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Un viatge plaent ple de bellesa paisatgística i històrica. Pedalar al costat dels aiguamolls de la plana empordanesa, deixar-se endur per la bellesa de la desembocadura del Fluvià o sentir la brisa fresca mediterrània a la pell alhora que descobrim centres històrics d’alta volada com el Jaciment arqueològic d’Empúries o els llogarets de Sant Martí d’Empúries o Cinc Claus és un plaer per als sentits i una vivència extraordinària.
Al nord de la plana Empordanesa
Alt Empordà
AEM 028_Perelada
Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà
Distància: 26 Km
Desnivell: 145 m
Temps: 2 H 15 min
Dificultat: fàcil
Ruta accessible y planera que navega pel nord-oest de la plana empordanesa entre els camps dessecats dels antics aiguamolls i que ens acosta als primers relleus muntanyosos dels Massís de l’Albera.
La màgia del Pla Guillem. Una ruta d’alta volada
Languedoc-Rosellón
LAR 011_Prats de Molló
Massís del Canigó. Pla Guillem
Distància: 46 Km
Desnivell: 1725 m
Temps: 6 H 0 min
Dificultat: difícil
Una ruta dura i exigent que farà les delícies dels amants de les dificultats i del Pirineu. Una ruta per una de les muntanyes més emblemàtiques dels catalans pedalant per un paisatge de bellesa colpidora rodant per tot tipus de camins, des de paviment asfaltat a camins pedregosos o descensos per trialeres atractives de dificultat variable. Un compendi d’alta muntanya en estat pur.
La Plana de l`Empordà
La Volta per la Plana Empordanesa és un viatge plaent i còmode que ens acosta a aquesta plana al·luvial formada per l`acumulació dels materials arrossegats per les aigües de la Muga i el Fluvià. Un territori humanitzat per l’home que sense la seva intervenció seria una terra inundable i plena d`estanys i aiguamolls. Pedalar vora el mar absorbint l’energia de les onades i la bellesa del paisatge és un moment sublim. Conèixer de prime...
Tour del Canigó
La Volta al Canigó, és una travessa dura i exigent que volta completament aquest massís. El Canigó és un indret altament emblemàtic que ha estat font d’inspiració de poetes, llegendes i dites populars; i llar, durant centúries, de bosquerols, ramaders, masovers, pastors, fargaires, camperols, monjos, bandolers, traginers, carboners, pelegrins, naturalistes, excursionistes... En aquesta muntanya s’hi bressola l’historia del nostre pa...
Catalunya Gravel Tour
El gravel és una tendència de moda en el ciclisme. Aquest setembre la Catalunya Gravel Tour by Ridley va ser una gran ocasió per demostrar-ho ... i gaudir-lo.
Chinese bike share. L'arrogància de la indústria
La inesperada bellesa dels cementiris de bicicletes de la Xina. Fotografies que reflecteixen l'auge i la caiguda de la indústria de les bicicletes xineses compartides.
Freemaster. Llums amb cor
Els llums Freemaster causen sensació per la seva la seva singular forma de cor i el seu preu: només 9,99 euros. I es que la seguretat no està enemistada amb l'origina...
Robert Marchand. Nou récord amb 102 anys
El francès Robert Marchand, un veritable prodigi físic, supera el seu propi rècord en pedalar gairebé 27 quilòmetres en una hora.
Brainy Bike Lights. Seguretat urbana
L'empresa Brainy Bike Lights® ha desenvolupat unes llums per a ciclistes que projecten el símbol de la bicicleta; una idea simple, però molt eficaç
Fontus: l'ampolla que s'omple sola
Fontus és una ampolla per a ciclistes que gràcies a una placa solar recull i condensa la humitat de l'aire, transformant-la en aigua potable.
Bicicletas de carreres. Nick Higgins
Aquesta obra abasta tot el que un amant del ciclisme ha de conèixer: des dels ciclistes llegendaris fins a l'evolució de les bicicletes.

Piotr Strzezysz, Naturalesa nòmada
Fa més de vint anys que viatja pel món amb bicicleta i escriu sobre les seves reflexions i impressions.
Tannus. Adéu a les punxades
Ciclosfera entrevista a l'inventor de les cobertes impossibles de punxar
Noguera Ignota. Els Aspres
Encara que sembli increïble, és possible descobrir territoris nous al nostre país. Descobrir en el sentit d’endinsar-se en espais poc coneguts o totalment desconegut...